Farvel til sommerkroppen....

...nå får det være nok! 

Jeg er så møkk lei av dette jo-jo opplegget. Det må da for pokker være mulig å ta seg sammen og finne ett opplegg som funker gjennom hele året og som gjør disse "kroppsdugnadene" unødvendige? Dette med å skulle jobbe knallhardt med "sommerkroppen" eller lynslanke seg frem til en eller annen anledning burde være helt unødvendig. Det virker nesten om at underbevisstheten overstyrer fornuften når august nærmer seg slutten, med et resignerende "phu... sesongen for sommerkroppen er over for denne gang, nå er det bare å kose seg utover høsten". Greit nok at man ikke kan gå rundt å være "ripped" hele året, men det er da for pokker ikke noe poeng å få på seg "badering" hver jul heller.

De siste fire årene har jeg hatt en badevekt som måler og tar vare på vitale data, og jeg kan ta ut statistikk og kurver på utviklingen. Sikkert mange som kjenner igjen dette mønsteret fra sine egne erfaringer. Det ser kanskje ikke så ille ut, men forskjellen på topp- og bunnmålingene er drøyt 11kilo, noe som for meg er alt for mye. Den sorte streken er vekten jeg har satt opp som "idealvekt", og det blå feltet er vekten som ansees som normal BMI. JA, jeg vet det er mange som har meninger og berettiget kritikk av BMI som måleparameter, men den diskusjonen trenger vi ikke ta nå. 

 

 

For de som måtte være i tvil, så er jeg veldig lei av å gå opp og ned i vekt på denne måten. Ikke synes jeg det er spesielt behagelig å gå rundt å føle meg dvask og lubben, og ikke liker jeg å gå rundt å være skrubbsulten. Så hvorfor i gamperæva gjør jeg det år etter år da?

Det er på HØY tid å slå et slag for #helårskroppen 

Nå har jeg bestemt meg for at jeg ønsker å unngå disse svingningene. Jeg har et sterkt ønske om å etablere en livsstil og et opplegg som gjør at jeg slipper både "kroppsdugnader" og stramme bukselinninger annethvert halvår. Jeg tror det skal være fullt mulig å snu den dårlige trenden fra periodisk flinkhet til etablerte gode vaner som vil sikre helse og trivsel i årene som kommer. Jeg ser liksom ingen grunn til å forfalle bare fordi jeg har blitt voksen.

Det første som må på plass er en god og gjennomførbar plan

Min plan er å bruke september og oktober til å kickstarte kroppen med et treningsprogram for styrketrening, av Cornelis Elander. I tillegg skal jeg trene kampsport og prøve å skvise inn en sykkeltur og/eller løpetur i ny og ne. På onsdag testet jeg ut deler av programmet, og for å si det sånn... jeg er skikkelig støl enda. Slik så det ut: 

Du finner hele programmet HER

Når det kommer til kosthold, så skal jeg rett og slett spise vanlig mat i riktige mengder. Jeg skal ha "skrapdag" på lørdager, og da kommer jeg til å tillate litt ekstra av det som måtte passe meg. Antagelig blir det nystekte rundstykker med egg og bacon til frokost, stor og god lunsj, samt noe hjemmelaget "junkfood" til middag, og litt vin på kvelden. 

For å opprettholde fremdrift, og ikke minst for å måle endringer, skal jeg føre treningsdagbok samt å gjennomføre ukentlige målinger. Dette kommer jeg tilbake til ganske så snart. 

Følg TeamChrisa på FB & Instagram 

...og bli gjerne med i gruppa TeamChrisa´s venner,  gruppa for aktive voksne i alle aldre 

#neverquit #ladetskje #treningsglede #aktivhverdag #fitin4ts #motivasjon #teamchrisa #livsstil #40årskrisa #bloggere #trening #uperfekt #blogg #bloggno #bloggmag #helse #blogglister #blogglisten #bloggmag #nettavisen

2 kommentarer

Karina kristiansen

26.08.2017 kl.22:03

Bra Christer!

En ting som også forbrenner noen ekstra kalorier er å rydde tilbake vektene etter seg på treninga. Jepp vi så deg gå fra stanga med 20kg's vektene på i dag 😉

teamchrisa

27.08.2017 kl.01:28

Karina kristiansen: Hehe .... jeg pleier å gå rundt å rydde etter alle andre, som du forhåpentligvis også har lagt merke til, og i dag glemte jeg meg bort da min datter plutselig skulle hentes før jeg egentlig var ferdig med det jeg skulle på trening.... jaja.... sånn gikk det i dag.... :)

Skriv en ny kommentar

teamchrisa

teamchrisa

45, Oppegård

Jeg er han fyren som nekter å bli gammel og grå bare fordi han har blitt voksen. Jeg er far til to fine tenåringer som gir meg mye glede, noen bekymringer og mange utfordringer. For meg er det viktig å skape trivsel i hverdagen, gjøre mer av det som gir oss positiv energi, og sist men ikke minst holde fysisk forfall på en armlengdes avstand. Mitt mantra ॐ नमः शिवाय er en påminnelse om alt det fantastiske man kan få til i livet. Det handler i stor grad om å aldri slutte å være aktiv, leken og nysgjerrig. Velkommen til 40-årskrisa i praksis

Kategorier

Arkiv

hits