Om å ta ansvar for egen sikkerhet...

Denne helgen holdt vi gratis selvforsvarskurs for kvinner og jenter over 15år på MUDO Gym & Kampsport. Kurset er ment som en introduksjon til konflikthåndtering og selvforsvarsteknikker som man kan bruke hvis man en dag står ansikt til ansikt med en person med dårlige hensikter. 

Så og si daglig dukker det opp saker i media som handler om vold og overgrep mot kvinner, og fortsatt er det mange som går rundt i en litt naiv virkelighet og tenker "jammen det skjer jo ikke meg". Nei kanskje det ikke gjør det, men vet du hva... det kan faktisk også være sånn at det nettopp er deg det skjer med neste gang. Vold mot jenter og kvinner er dessverre fortsatt et stort problem i dagens samfunn og til tross for alle fremskritt innen likestilling har vi en lang lang vei å gå når det kommer til menns vold mot kvinner. 

Hva er egentlig selvforsvar?

Det handler ikke bare om å lære seg teknikker for å komme seg ut av en fysisk konflikt. Det handler minst like mye om å ta forholdsregler, være årvåken, bruke stemmen, og selvsagt også om å gjøre motstand. Til og med kan det hende at man blir nødt til å gjøre kraftig motstand mot en overgriper. Mange tenker at det kan være lurt å ikke gjøre motstand og bare "spille med", men for de aller fleste er det MYE være å ende som offer for en fullbyrdet voldtekt enn å sitte igjen med en brukket nese, skrubbsår og blåmerker. 

Under kurset går vi gjennom en del ulike situasjoner man kan komme opp i, og vi øver på noen teknikker for å komme seg ut av disse situasjonene. Mot slutten av innlegget kommer noen gode råd til hva du kan gjøre for å unngå å bli et voldsoffer.

Her er noen bilder fra helgens kurs: 

 

Merk deg følgende: Det er ikke mulig å lære seg selvforsvar ved å lese om det, eller å se på filmer på YouTube.

Jeg synes at absolutt alle jenter og kvinner bør være sin egen sikkerhet bevisst, og begynne å trene selvforsvar. Det finnes tusenvis av ulike måter å komme seg ut av farlige situasjoner på, og noen av disse kan du lære på et kurs. Når du først har lært det grunnleggende, så starter jobben med å øve på dem. Jo mer du øver på en selvforsvarsteknikk, jo større er sannsynligheten for at du vil kunne benytte deg av den hvis det en dag skulle være behov for det. 

HER er noen enkle tips som kan redde deg fra en farlig situasjon: 

1. Ikke gå alene hjem fra lystig lag i sene nattestimer

2. ROP på hjelp hvis du føler deg truet

3. LØP hvis du får muligheten

4. Hvis du må fighte, så gjør det 100% 

5. Husk at en person som holder deg, er åpen for motangrep

6. Følg med på hva som skjer rundt deg, og ikke på mobilen

7. Ikke legg ut på vandring i beruset tilstand

8. Gi beskjed til venner og familie om hvor skal

9. Husk at du er sterkere enn du tror, og en overgriper forventer ikke motstand

10. Spark, slå, klor, bit, lugg og gjør HVA som helst ... selvforsvar er lovlig

 

MELD DEG PÅ ET SELVFORSVARSKURS - DET HANDLER OM DIN EGEN SIKKERHET

 

#selvrealisering #motivasjon #livsstil #utfordring #hverdagen #litteratur #uperfekt #selvforsvar

Følg TeamChrisa på FB & Instagram ... eller finn meg på snapchat christerkihlman

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

teamchrisa

teamchrisa

45, Oppegård

Jeg er han fyren som nekter å bli gammel og grå bare fordi han har blitt voksen. Jeg er far til to fine tenåringer som gir meg mye glede, noen bekymringer og mange utfordringer. For meg er det viktig å skape trivsel i hverdagen, gjøre mer av det som gir oss positiv energi, og sist men ikke minst holde fysisk forfall på en armlengdes avstand. Mitt mantra ॐ नमः शिवाय er en påminnelse om alt det fantastiske man kan få til i livet. Det handler i stor grad om å aldri slutte å være aktiv, leken og nysgjerrig. Velkommen til 40-årskrisa i praksis

Kategorier

Arkiv

hits