Juleforberedelser må til ....

Det blir ikke akkurat lettere og lettere å få med seg "unga" på juleforberedelser år for år. Hos oss har det vært ganske tradisjonelt når det kommer til pynting og forberedelser. Advent er advent, og jul er jul. Det altså ikke vært aktuelt å finne frem dorullnissser eller dra inn grana før bittelille julaften. Dette har jeg etterhvert skjønt at er en god oppskrift på å påføre seg julestress, samt å gjøre julekosen unødvendig kort. Det er jo ofte slik at man nesten ikke får tid til å nyte jula skikkelig før nyttårsaften banker på døra. Derfor bestemte jeg meg i år for å "jule meg" helt fra starten av desember.


Julehuset i bokhylla hos min onkel og tante      (Foto: privat)


Jeg gikk hardt ut og var så dumdristig at jeg prøvde meg på å ha "pepperkakeverksted" allerede 27.november, som var første søndag i advent. Det var visst ikke aktuelt for noen av ungene, så da ble det hele utsatt på ubestemt tid. Men julemusikken har runget og det har kommet opp fler stjerner og staker i vinduene enn tidligere. Hvis jeg skal være riktig så ærlig, så må jeg innrømme at den offensive starten førte til at jeg gikk lei julemusikk allerede før Lucia, noe som førte til en liten timeout. Nå er jeg godt igang igjen og klinger i bjeller og knases i butikk-kjøpte pepperkaker både sent og tidlig. På lørdag tok jeg turen over grensa til søta bror for å kjøpe inn litt julemat....og bittelitt julegodis.

Altså, når løsgodiset koster 3,90 pr hg eller stusselige 39 kroner pr KILO ...  da er det fort gjort å handle seg flau"De vil så gjerne ha litt julegodter...."    (Foto: privat)

Til tross for mange års erfaring med delt omsorg for barna og dertilhørende oppdeling av samvær, gikk det først opp for meg her om dagen at jeg nå egentlig ikke skal ha dem her før litt utpå kvelden på lille julaften.

Det betyr faktisk at juleforberedelser sammen med ungene går i vasken i år.... eller?  Nei det går jo ikke, her må noe gjøres. Heldigvis har barna en mor som er av den samarbeidsvillige typen. Så etter en liten sms-utveksling har jeg nå fått "låne" ungene til julepynt og julemys i morgen kveld. 

 


Klar for et nytt forsøk på å med kidsa på pepperkakebaking   (Foto: privat)

 

Nå skal jeg straks avgårde for å kappe juletre i hagen til mine foreldre. De skal kvitte seg med noe buskas og lurte på om jeg kunne være interessert i å spare noen hundrelapper på juletre i år.  

 

Følg TeamChrisa på FB & Instagram ... eller finn meg på snapchat christerkihlman

#pappablogg #advent #tenåringspappa #storebarnsforeldre #foreldre #uperfekt #jul "jul2016 #familie

2 kommentarer

Victoria

20.12.2016 kl.10:37

Ønsker deg en god jul :)

teamchrisa

20.12.2016 kl.10:38

Victoria: Takk for det, og riktig god jul til deg også :)

Skriv en ny kommentar

teamchrisa

teamchrisa

45, Oppegård

Jeg er han fyren som nekter å bli gammel og grå bare fordi han har blitt voksen. Jeg er far til to fine tenåringer som gir meg mye glede, noen bekymringer og mange utfordringer. For meg er det viktig å skape trivsel i hverdagen, gjøre mer av det som gir oss positiv energi, og sist men ikke minst holde fysisk forfall på en armlengdes avstand. Mitt mantra ॐ नमः शिवाय er en påminnelse om alt det fantastiske man kan få til i livet. Det handler i stor grad om å aldri slutte å være aktiv, leken og nysgjerrig. Velkommen til 40-årskrisa i praksis

Kategorier

Arkiv

hits