Bussjentenes julebord - fasit edition....

Ja hvordan gikk det egentlig da jeg tok sjansen på å la min datter låne huset for å "hoste" julebord for jentegjengen som teller ikke mindre enn 26 festglade 16-åringer. Men før jeg forteller hvordan kvelden forløp og hvordan far reagerer når tilliten blir brutt og skuffelsen er et faktum, vil jeg starte med noen spørsmål og beskjeder til et utvalg av festdeltakerne:

- Til deg som synes det var en kjempegod ide å kaste sammenkrøllede ølbokser ut i hagen vår:  Virkelig?

- Til deg som kastet opp på en av putene på soverommet til junior:  Drikke litt mindre neste gang eller?

 

- Til alle dere som dro til en annen fest like etter dere hadde spist dere gode og mette på maten som venninnene deres hadde brukt masse tid på å forberede:  Les dere opp på normal høflighet, folkeskikk og ikke minst grunnleggende respekt for vertskapet.

- Til "ekornet" som plasserte Cola i kjøkkenskuffen:   Hvorfor?

 

 

- Til deg som av en eller annen grunn hadde forvillet deg inn i boden (som i utgangspunktet var låst), og som tryna over kassen med bilder og dermed knuste rammen på kunstverket av billedkunstner Svein Finnrud:   Så lenge jeg får tilbake selve kunstverket, så kan du få slippe å erstatte både plastkassen og klipsrammen.

 


 

- Til deg som satt igjen nesten hele vinflasken din til kr 89,90 på kjøkkenbenken:   Jeg skjønner godt at du ikke orket å drikke dette skvipet. Hvis du legger på 20-30 kroner neste gang, så kan du faktisk få en vin som det går an å drikke uten å måtte skjære grimaser. 

Som dere nå har skjønt, gikk ikke ALT helt etter planen. Her kommer en litt mer fyldig rapport:

På vei opp bakken i gata der vi bor, møtte jeg min far som hadde vært innom for en ørliten inspeksjon. Han kunne fortelle at alle guttene nå hadde gått og at det hadde vært både en og to enheter med alkohol på rundt omkring i kåken. Allerede da kjente jeg at jeg begynte å bli varm i topplokket, men jeg tenkte at jeg skulle ta det pent og rolig og ikke klikke i vinkel hvis jeg kunne unngå det. Da vi nærmet oss huset passerte vi en ørliten armé av unge herremenn så ut som de hadde solgt smør og ikke fått penger for det. De beveget seg usedvanlig sakte, og antageligvis særdeles motvillig, bort fra huset. Det så nesten ut som om de kjempet mot tyngdekraften og at huset var selveste kraftsenteret av gravitasjon. 

Jeg trår over dørstokken og tar i bruk sansene. Det ser ikke ut som et bombenedslag, og bortsett fra noen tassende føtter fra de som tydeligvis er igjen og rydder, er det overraskende stille i huset. Så tar jeg et realt magadrag og fyller lungene.... og kan umiddelbart slå fast at festen ikke har vært HELT alkoholfri. Den umiskjennelige eimen av et realt party lar seg ikke kamuflere. Rett skal være rett, de har ryddet og ordnet etter seg, men likevel klarer jeg ikke å se forbi det faktum at de med fullt overlegg har brutt de enkle reglene for kvelden.

 


 

Så da måtte det bare komme (og dette er ikke mitt stolteste øyeblikk): "MEN i SVARTE F#%$& DA... hva var det med INGEN gutter og NULL alkohol dere ikke skjønte? ... er det så inni det H#%$& vanskelig å respektere ...."  Jeg kutter referatet her, men kan fortelle at det ble en monolog av et par minutters varighet før "pumpa" igjen slo med hvilepuls, og stemmen fant tilbake til normalt volum og toneleie.  

De jentene som ble sendt på dør fikk en melding med takk for hjelp med rydding og de som opprinnelig hadde en avtale om overnatting ble tilbakekalt. Joda, de hadde sluppet inn noen gutter, og joda de hadde tatt seg noen glass vin/cider/øl, men de er tross alt ungdommer og ingenting av dramatisk karakter hadde skjedd. Når det er sagt, så skal jeg innrømme at det antageligvis blir en stund til de får lov til å låne huset til "hjemmealenefest" igjen, og til tilliten er tilbake der den var...

MEN LIKEVEL ALTSÅ:


 

Følg TeamChrisa på FB & Instagram ... eller finn meg på snapchat christerkihlman

#pappablogg #familie #advent #tenåringspappa #storebarnsforeldre #foreldre #uperfekt


 

4 kommentarer

Victoria Larsen

16.12.2016 kl.11:15

Håper du får en fin helg :-)

teamchrisa

16.12.2016 kl.11:44

Victoria Larsen: takk det samme :D

stavangerinmyheart

16.12.2016 kl.11:32

:)

Tore

17.12.2016 kl.08:58

Love it Bro😂😂😂

teamchrisa

17.12.2016 kl.09:38

Tore: muchos gracias hermano

Skriv en ny kommentar

teamchrisa

teamchrisa

45, Oppegård

Jeg er han fyren som nekter å bli gammel og grå bare fordi han har blitt voksen. Jeg er far til to fine tenåringer som gir meg mye glede, noen bekymringer og mange utfordringer. For meg er det viktig å skape trivsel i hverdagen, gjøre mer av det som gir oss positiv energi, og sist men ikke minst holde fysisk forfall på en armlengdes avstand. Mitt mantra ॐ नमः शिवाय er en påminnelse om alt det fantastiske man kan få til i livet. Det handler i stor grad om å aldri slutte å være aktiv, leken og nysgjerrig. Velkommen til 40-årskrisa i praksis

Kategorier

Arkiv

hits