du vet du er i trøbbel....

... når datteren din på 16 setter det yndigste dådyrblikket sitt i deg før hun med englestemme nærmest hvisker et forsiktig "du pappa.....?".

Tusen tanker raser gjennom hodet, hva er det hun skal spørre om nå da? Har hun fått seg kjæreste som snart dukker opp? Trenger hun nye støvletter? Enda en veske? Hyttetur med overnatting? Date med en fyr som er flere år eldre enn henne? panikken melder sin ankomst... men OK, jeg må jo svare og tyner frem et "ja vennen!". 

"Du har jo sagt at vi flyttet til dette store huset fordi at du ville at vi skulle bruke det, og jeg lurer på om det er greit at jeg inviterer jentene til julebord her."

Nye tusen tanker strømmer på; julebord ja, det burde jo gå greit. Men vent nå litt, hva om det dukker opp en gjeng med håpefulle drenger med store planer om å komme seg inn til jentene? Jeg har jo hørt mange historier om fester som "trashes" av ubudne gjester, og der foreldrene kommer hjem og finner sitt hjem delvis ramponert og med påfølgende reparasjoner til flere titalls tusen. Det er jeg svært lite klar for kjente jeg.

"Hvem tenkte du på skulle komme da? dere blir kanskje ikke så mange?" prøver jeg meg håpefullt. "Neida, det er bare bussjentene* og ikke noen gutter og sånt" (hun kjenner meg åpenbart godt).

Phu, bare bussjentene ja. Det må jo i hvertfall gå greit, tenker jeg. Vi har jo godt med plass så det gjør ingenting om de er 10-12 stykker. Så jeg trekker pusten dypt og serverer dagens gladmelding med overdreven positivitet og høyst tilgjort optimisme "ja det hørtes hyggelig ut, det kan vi sikkert få til". Uten å stille det eneste store nødvendige spørsmålet om hvor mange de kom til å bli. Det viste seg at svaret på dette var 26 ... JA.... tjueseks ...eller seksogtyve som vi som er født før 1975 også kaller det.

Det ble selvsagt god stemning, og planene som åpenbart var gjennomtenkt allerede (uavhengig av lokasjon) kunne iverksettes. Lite visste vel jeg at det skulle vise seg at jeg i samme øyeblikk som jeg gav mitt JA skulle bli utnevnt til logistikksjef, innkjøpsansvarlig, renholdsarbeider og kokk ... ALDRI har jeg jobbet så mye for en fest jeg ikke får lov til å være med på.... men jentene får det sikkert tipp topp og retter alle tomler opp. 

Ja, en ting til forresten. Selvsagt kom det store spørsmålet om alkohol opp. Vi kan mislike det så mye vi bare vil, men vi vet jo at dukker opp noen alkoholenheter når ungdom over 16 samles. Jeg for min del synes det er mye bedre å være klar på hvilken holdning man har til det, enn å late som man ikke tror slikt som sine "håpefulle små søte barn". Det er tross alt ikke SÅ lenge siden oksen var kalv, og minnet har heller ikke begynt å svikte. Så på spørsmålet fra min datter om hva jeg tenker om det, så er mitt svar krystallklart: Jeg kan ikke si OK på at noen under 16 år drikker alkohol på en fest i mitt hus. Det er 18års grense på alkohol i Norge og jeg kan ikke tillate at det drikkes på festen. 

Reglene er altså satt og beskjeden er kommunisert, men når det er sagt ville det ikke overraske meg ekstremt om noen har sneket med seg en alt for søt hvitvin eller en lystig rusbrus. 

 

*Bussjentene: gjengen som har planer om å gå sammen om å ha russebuss, om 2,5 år. Ja du leser riktig, om 2,5 år. De går nå i førsteklasse på videregående og er godt i gang med russeplaner allerede. Som om ikke det er tidlig nok, så kan jeg informere om at dette startet de med for GODT over ett år siden mens de enda gikk i 10.klasse. Til alt overmål har allerede vært flere konsteallasjoner, utbrytergrupper og reetableringer før de nå endelig har landet på denne friske gjengen som p.t. teller 26 jenter. 

 

Følg TeamChrisa på FB & Instagram ... eller finn meg på snapchat christerkihlman

#pappablogg #familie #advent #tenåringspappa #storebarnsforeldre #foreldre #uperfekt

Én kommentar

Freshsister

09.12.2016 kl.21:10

Herlig innlegg! Kost meg med å lese det. Mange som kjenner seg igjen.

Håper alt går bra da😉

teamchrisa

10.12.2016 kl.01:28

Freshsister: takk for det ?? det gikk ganske bra, og kun med innkalkulerte feilskjær ??

Skriv en ny kommentar

teamchrisa

teamchrisa

45, Oppegård

Jeg er han fyren som nekter å bli gammel og grå bare fordi han har blitt voksen. Jeg er far til to fine tenåringer som gir meg mye glede, noen bekymringer og mange utfordringer. For meg er det viktig å skape trivsel i hverdagen, gjøre mer av det som gir oss positiv energi, og sist men ikke minst holde fysisk forfall på en armlengdes avstand. Mitt mantra ॐ नमः शिवाय er en påminnelse om alt det fantastiske man kan få til i livet. Det handler i stor grad om å aldri slutte å være aktiv, leken og nysgjerrig. Velkommen til 40-årskrisa i praksis

Kategorier

Arkiv

hits