Om å savne sine egne barn...

Noen netter finner hjernen min det for godt å grave i gamle minner og skape sentimental stemning. I natt var en sånn natt. Ofte er det min sønn som "besøker meg" med påminnelse om tiden da han trengte en arm å sitte på midt på natta, men denne gangen var det min datter som dukket opp.

Jeg sitter med en nydelig to-treåring på fanget. Hun har store krøller i håret, roser i kinn og noen store bune øyne som oser av tillit. Stemmen er slikemyk og inderligheten er så ekte så ekte. Det er en samtale mellom ei lita jente og pappa. (liten skrivepsause for å finne frem kleenex)....  Vi snakker overhodet ikke om noe trist, neida, samtalen handler om en av en av de vanligste daglige temaene i en småbarnshverdag. Det handler rett og slett om å skifte bleie. Vi sitter ute på en kafe og koser oss med kakao og vi har glemt å ta med bleie, og den må skiftes. Jeg sier til henne at vi snart må gå fordi vi er nødt til å kjøpe nye. Hun har ikke lyst til å dra fra kafe og kakao, og ser på meg med sine dådyrøyne og sier "neida pappa, vi trenger ikke gå enda" ....  

... SÅ våkner jeg, med den rare følelsen i magen, med klump i halsen og med fuktig pute. Jeg ligger alene i sengen, alene i rommet, alene i ihele huset. Ungene, som nå overhodet ikke er 2-3 år lenger, men 15 og 16 er hos sin mor. Slik de har vært annenhver uke i mange mange år. 

Uansett hvor mange år som har gått siden mor flyttet ut og tid til samvær med barna ble redusert med 50%, så er savnet der hver eneste gang de er borte. Vi har "byttedag" på fredager, og da der slik at den ene fredagen er en gledesdag og den andre er en nedtur. Sånn har det vært i 13,5 år og sånn vil det sikkert være enda en god stund, helt frem til de ikke skal bo hjemme lenger i det hele tatt. Og det er søren meg ikke veldig mange år til. 

Dagens budskap til alle med småbarn i huset:  NYT DET ... det er ikke så lenge til du kommer til å savne denne tiden....veldig!

 

Følg TeamChrisa på FB & Instagram ... eller finn meg på snapchat christerkihlman

 

#pappablogg #familie #tenåringspappa #storebarnsforeldre #foreldre

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

teamchrisa

teamchrisa

45, Oppegård

Jeg er han fyren som nekter å bli gammel og grå bare fordi han har blitt voksen. Jeg er far til to fine tenåringer som gir meg mye glede, noen bekymringer og mange utfordringer. For meg er det viktig å skape trivsel i hverdagen, gjøre mer av det som gir oss positiv energi, og sist men ikke minst holde fysisk forfall på en armlengdes avstand. Mitt mantra ॐ नमः शिवाय er en påminnelse om alt det fantastiske man kan få til i livet. Det handler i stor grad om å aldri slutte å være aktiv, leken og nysgjerrig. Velkommen til 40-årskrisa i praksis

Kategorier

Arkiv

hits