Bør man lage sushi selv?

Mange påstår at den beste sushien er den du lager selv, men jeg er usikker.  

Det må da for pokker være en grunn til at det tar 7-8 år å bli ferdig utdannet sushikokk. Klart det går an å kjøpe inn noe Salma og en del andre sushiorienterte produkter på Rema, men det blir litt som å kle opp en bilmekaniker i armanidress... han (evt hun) er fortsatt bilmekaniker liksom. 

Vel vel ....   jeg har nå prøvd meg på å lage sushi mang en gang jeg, og det blir slett ikke noen usmak på det. Når det er sagt så blir det nesten alltid bare en del variasjoner med Salma, ettersom det er litt for mye styr å skaffe andre råvarer som holder riktig kvalitet. Stort sett all fersk fisk man får kjøpt i vanlige butikker bør varmebehandles før man spiser den, så ja ... da blir det Salma da. 

Her er noen bilder fra mitt sushiverksted denne uken. 


Den chillimajonesen var 100% improvisert og viste seg å bli veldig veldig god #noengangerharmanflaks


Hel ærlig - Det er utrolig mye KLIN med sushiris.  

Det endelige resultatet

Det ble jo relativt delikat og lekker, men jeg tar selvkritikk på at ALT er Salmabasert ...  neste gang får jeg prøve meg med smørfisk, scampi og kamskjell JA det er gøy å lage sushi selv, og JA det blir relativt godt. MEN det tar lang tid, er rimelig klinete og det krever en god del hva råvareinnkjøp og kreativitet angår. 

Utover dette så mener jeg det bare er å kjøre på .... kan hende det er en veldig god sosial aktivitet også. For min del ble det mange timer alene på kjøkkenet, men det får jeg ta på min kappe. 

  
Følg TeamChrisa på FB & Instagram

2 kommentarer

lisarorvik

30.01.2016 kl.19:16

Dette så kjempe godt ut :)

teamchrisa

30.01.2016 kl.19:18

lisarorvik: tusen takk :) det ble ikke så ille ;)

Skriv en ny kommentar

teamchrisa

teamchrisa

45, Oppegård

Jeg er han fyren som nekter å bli gammel og grå bare fordi han har blitt voksen. Jeg er far til to tenåringer som gir meg mye glede og visse utfordringer. For meg er det viktig å skape trivsel i hverdagen, samt å holde fysisk forfall på en armlengdes avstand. Mitt mantra: नमः शिवाय er en påminnelse om alt det fantastiske man kan få til i livet. Det handler i stor grad om å aldri slutte å være aktiv, leken og nysgjerrig. Velkommen til 40-årskrisa i praksis

Kategorier

Arkiv

hits